Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Handlekurv 0

Wienerøl før og nå

I sin tid var wienerølet sensasjonelt lyst. Det ble lansert av den Østerriske bryggerieieren Anton Dreher i 1841 og ble brygget på den nye, lyse vienna-maltet.

Dreher hadde tilbrakt tid på De Britiske øyer, og kom hjem med massevis av nye idéer i bagasjen. Blant annet hadde britene utviklet nye metoder som gjorde at man kunne tørke maltet på en mer skånsom måte – og som gjorde at man fikk mer konsistent farge på sluttproduktet. Tsjekkerne kom også på banen og lanserte pilsnerølet året etter.

Frydenlund Fatøl er ikke et pilsnerøl slik mange tror, men et lyst wienerøl – og antagelig hovedsakelig brygget på viennamalt. Om smaken er i nærheten av Dreher sitt øl, kan vi selvsagt ikke vite. Men moderne wienerøl er definert som et mørkere øl – og har gjerne både münich og litt caramalt i gristen i tillegg til vienna. Faktisk brygges det mer av det i Mexico og Nord-Amerika enn i Østerrike. Mexico var under Østerrisk herredømme en periode på 1860-tallet, men om det er årsaken til at det ble populært der er omstridt.

Må si meg meget godt fornøyd med oppskriften på Wiener Klassiker. Det er et øl vi har hatt i porteføljen lenge, men nå tror jeg endelig det er perfeksjonert og optimalisert for hjemmebrygging. Har alltid likt Frydenlund fatøl godt, men sammenlignet med hjemmelaget Wiener blir det litt tamt og pregløst. En klar hjemmeseier. Ølsettet finner du i nettbutikken.

Ølsettet ”Wiener Klassiker” finner du selvsagt i nettbutikken.


Eldre innlegg Nyere innlegg