Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Handlekurv 0

Ringnes Julebokk klone

Julebokken er selve gullstandarden i klassen for tradisjonelt norsk juleøl. År etter år leverer Ringnes varene.

De siste sesongene har den også vært å få som ølsett hos Bryggselv. Mange spekulerer på maltbasen, og Norbrygg-forumet har en egen tråd om dette. Basert på opplysninger derfra har jeg etter beste evne forsøkt å klone dette fantastiske juleølet.

Har virkelig gledet meg til denne sammenligningen. Min klone – Holmens Julebokk – er en anelse lysere og lettere enn originalen. Alkoholnivået er også litt lavere: Ca. 8,5 mot originalens 9 %. Skummet er lavt på begge – og legger seg fort. Smaken er faktisk forbløffende lik. Tilnærmet samme sødme, samme bitterhet og en god rund maltfylde uten store krumspring mot verken sjokolade eller ristet malt.

Forskjellen ligger i aromaen. Julebukken har en herlig duft av tørket mørk frukt og rosiner. Der når ikke klonen helt opp, dessverre. Ellers må jeg si meg ekstremt fornøyd med denne. Den ble faktisk så vellykket at den vant NM i klassen for mørke lagere – og kapret en bronsje i best of show.

OPPDATERING: Oppskriften er oppdatert med en anelse Special B (mørkt krystallmalt). Andelen Münich er også økt litt på bekostning av pilsmalt.

Ligger nå som ølsett i nettbutikken.


Eldre innlegg Nyere innlegg