Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Handlekurv 0

Meksikansk Cerveza

En av de mest utskjelte ølstilene som finnes er lys meksikansk lager. Og med rette, må jeg nesten si – for en standard Corona, XX eller Sol er temmelig triste øl.

Heldigvis er det mulig å lage sin egen Cerveza som er veldig mye bedre. Det selges andre ølsett (har ikke testet) – eller man kan lage sin egen. Det er enkelt: 60-75 % pilsmalt og resten mais eller andre adjunkter. Lav bitterhet og og en god lagergjær. Glem kveik eller US-05, det blir et annet øl.

Måtte sammenligne min egen versjon, Lucha Libre (etter meksikansk fribryting) mot Corona. Det ble rått parti. Coronaen har dårlig skum, nesten ingen maltsmak, det er svært tynt – og har en rar ettersmak. Pussig nok er det mørkere enn min tolkning av stilen. Kanskje oksidert?

Lucha Libre er et herlig øl: Friskt og leskende – faktisk ikke så ulikt en god pilsner. En anelse bitterhet gir god balanse. Denne blir fast på tap her hos oss. Kjøpes som ølsett i nettbutikken.

Dette er det mest populære ølet på Holmentoppen. Selv de som tror de ikke liker øl, elsker dette lyse, men smakfulle ølet.


Eldre innlegg Nyere innlegg