Etiketter til boks

Her er noen tips for å lage lekre etiketter på boks.

Du trenger:

  1. Bruk hvite bokser. Blanke bokser gir dårligere kontrast – og bilder ser ofte litt merkelige ut. Til blanke og sorte bokser kan man selvsagt brukte hvit folie, men det får et litt mer ”hjemmelaget” preg. De fleste bryggebutikker selger hvite bokser.
  2. Kjøp selvklebende transparent folie i A4. Det beste resultatet får du med RayFilm eller en annen kvalitetsfolie. Dessverre er de ganske kostbare Jeg har også kjøpt billig folie fra Kina. Det går fint an å bruke den til hverdags, men om du skal gi bort boksene ville jeg kostet på en bedre kvalitet.
  3. En vanlig laserskriver
  4. Et stilig design

Bredden på et A4 ark (210 mm) er helt perfekt. De når akkurat rundt boksen. For 0,33 bokser er det det plass til tre etiketter på hvert ark, mens det bare er plass til to 0,44 og 0,50. Du kan bruke et hvilket som helst designprogram du behersker. Ikke legg motivet helt ut til kanten på arkene. Vanlige printere har noen millimeters gripekant på hver side som ikke tar til seg toner.

Skjær etikettene fra hverandre med en tapetkniv eller annen skarp redskap. RayFilm folien har en stripe langs siden som gjør det enkelt å fjerne bakpapiret, se bilde. På billigfolie må man lage den selv. Skjær gjennom vokspapiret fra baksiden. Dette krever litt øvelse. Fort gjort å kappe folien samtidig, så vær forsiktig.

Legg etiketten rund boksen og fest den blottlagte limkanten. ”Vreng” etiketten og dra forsiktig av vokspapiret samtidig med at du roterer boksen. Fest folien i samme operasjon.

Kvalitetsfolie har ferdig perforert vokspapir.

Du må være både skarpøyd og edru for å se at dekoren ikke er trykket rett på boksen.


Eldre innlegg Nyere innlegg