Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Ølsettene du ikke finner noen andre steder.
Handlekurv 0

Belgisk tripel – et livsfarlig øl

Med en god belgisk trappistgjær, som f.eks. Fermentis BE-256, kan man fort oppnå 85 % utgjæring i en tripel. Det blir sterke saker.

Tripel inneholder, som seg hør og bør, noe sukker – og det er selvsagt årsaken til den gode utgjæringen. Kommersielle lyse trappistøl er ofte i den tørre enden av skalaen, så dette er slik det skal være.

I et så lyst øl bør man allikevel holde igjen litt på sukkertilsetningene. Det er fort gjort at alkoholpreget blir for sterkt, og fusel kan forekomme. Belgisk trappistgjær bidrar med endel fenoler, og krydderpreget vil til en viss grad kamuflere alkoholen.

Dette er et lagringsøl, og blir supersmud og lettdrikkelig etter  noen måneder. Med 8,5 - 9 % ABV (inkludert karboneringssukker) blir den farlig. Det kan være en god idé å tilsette litt CBC-1 karboneringsgjær for sikkerhets skyld. Den er utrolig drøy i bruk, og en liten pakke holder til mange batcher. Derfor kan det være lurt å vakuumere mellom hver gang.

Ølsettet ”Triple Demons” finner du selvsagt i nettbutikken.


Eldre innlegg Nyere innlegg